Dekorativne nalepke z motivi narave

Narava je zagotovo najboljši umetnik, v kar nas vedno znova prepriča z oblikami, ki nas navdušijo takoj, ko zapustimo beton. Podobe narave, predvsem najrazličnejših rastlin, pa želi marsikdo vnesti tudi v svoj dom in ga tako popestriti, hkrati pa mu vdahniti nekaj dodatne topline. Nič ni namreč lepšega kot visoko drevo s košato krošnjo – in zakaj ne bi imele njegove podobe tudi sredi svoje hiše ali stanovanja? Prav temu so namenjene dekorativne nalepke z motivi iz narave: da košček podobe narave prenesete v svoj dom.

Kakšni so motivi?

Dekorativne nalepke z motivi iz narave zajemajo širok spekter motivov. Vsekakor ne gre zgolj za drevesa, kot si marsikdo napačno predstavlja, lahko pa z njimi pričnemo:

1. Cela drevesa. Takšne nalepke so večinoma primerne za stene z večjo površino in se najbolj obnesejo, kadar imamo na voljo visoko steno, kjer lahko drevo resnično sega v višave. Kadar je stena klasične višine (240 cm) in imamo prostor v dolžino, pa so drevesa lahko manjša in jih razporedimo enega poleg drugega. Na primer kot drevored, ki vodi skozi park.

Dekorativna nalepka - drevo

2. Drevesne veje. So priljubljen motiv za dnevne in spalne prostore, njihova prednost pa je v tem, da dejansko lahko poskrbimo za njihovo naravno velikost, kjer pride vsak list do izraza. Marsikomu so takšne »realne« dekorativne nalepke še posebej všeč, ker jih je možno namestiti iz kota, torej iz stika dveh sten ali stene in stropa. Drevesnim vejam se lahko doda tudi razne živali, na primer ptice, ki sedijo na njih.

Dekorativna nalepka - drevesna veja

3. Rože. Pri rožah se običajno ne zadovoljimo z realnostjo, temveč gremo s proporci v precejšen ekstrem. Tako lahko regratova lučka meri v višino tudi meter ali več. Najbolj zanimive so tiste rože, ki imajo socvetja, kjer gre pravzaprav za klasje, za ovijalke in vzpenjavke.

Dekorativna nalepka - rože

4. Živali. Dekorativne nalepke z motivi iz narave pogosto upodabljajo ptice in metulje, vendar ste lahko tudi veliko bolj drzni. Nikjer ne piše, da ne morete stene v dnevni sobi prekriti z velikim tigrom ali zebro. Morda se odločite celo za jelena z razkošnim rogovjem, za volka in podobno …

Dekorativna nalepka - zebra

Namestitev in barve

Kadar se odločite za stenske nalepke z motivi iz narave, velja slediti naravni postavitvi: drevesa rastejo od tal navzgor, veje se spuščajo s strani, ptice so visoko pod stropom, gozdne živali hodijo po tleh. Za kakšen poslovni prostor ali lokal, kjer želite biti nekoliko bolj »utrgani«, pa ni nič narobe, če drevesa rastejo tudi s stropa navzdol …

Čeprav se odločite za stenske nalepke z motivi iz narave, nikjer ne piše, da morate slediti naravnim in pravim barvam. Jelen je lahko rdeč. Regrat je lahko zlat. Ptice so lahko vijoličaste. Barve izbirajte glede na to, kako se ujemajo s preostalo dekoracijo in opremo prostora.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin