Miza za jedilnico

Sodobna jedilnica je prostor gurmanskega užitka in konstruktivnega pogovora. Skupaj z odprto kuhinjo predstavlja središče sporazumevanja in druženja med družinskimi člani in prijatelji. V njej pomembno vlogo igra kar nekaj kosov pohištva, med katerimi ima glavno jedilna miza.

V današnjem prispevku vam bomo zaupali, da se miza za jedilnico lahko popolnoma ujema s preostalim pohištvom, po drugi strani pa lahko brez težav sledi povsem svojim zakonitostim. Zaupali vam bomo, po kateri vrsti materiala za mizo še vedno posega največ ljudi in zakaj. Nato pa vas bomo seznanili še s podatkom, kdaj se je pametneje odločiti za pravokotno in kdaj za okroglo jedilno mizo.

Za kateri pristop se boste odločili vi?

Pristopa h končnemu oblikovanju jedilnice sta dva. Pri prvem gre za zlitje jedilne mize z ostalo opremo, pri drugem pa je miza v popolnem nasprotju glede na ostalo pohištvo. Če ste drznejše narave, potem se lahko odločite za slednjo možnost.

  • Jedilna miza HEKTOR
    Jedilna miza HEKTOR

Pri izbiri materiala je običajno najbolje, da se odločite za les. Izogibajte se steklu in kamnu. Ko sedite za mizo, se namreč dotikate stolov in mize. Zelo pomembno je, da ne čutite hladu materiala in se ob toplem dotiku počutite prijetno. Vsekakor pa je tudi izbira materiala povsem stvar posameznika.

Raziskave kažejo, da večina kupcev še vedno najraje prisega na les. Ta ima svoj specifičen vonj in zapis časa. Če miza za jedilnico predstavlja glavni oblikovni element, je najbolje, da je narejena iz masivnega lesa.

Katero obliko mize za jedilnico izbrati?

Oblika jedilne mize se mora v prvi vrsti funkcionalno prilagoditi prostoru. Če imate v jedilnici dovolj prostora, vam priporočamo nakup okrogle ali eliptične mize. Če je prostor majhen, je najprimernejša pravokotna miza. Za tako vrsto mize se je dobro odločiti tudi v primeru, če bo ob njej sedelo večje število ljudi. Marsikatera pravokotna miza ima tudi možnost izvleka.

Za udobno sedenje in vstajanje od jedilne mize potrebujete vsaj 80 centimetrov razdalje do stene.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin