Popoln kuhinjski blok

Kuhinja je ponavadi najbolj obiskan prostor v celotnem stanovanju. V njej kuhamo, jemo, klepetamo, se zabavamo ali celo delamo. Izbira novega pohištva je velika investicija, zato je pomembno, da izberemo kvalitetno in vzdržljivo pohištvo, ki bo prestalo izzive časa in ohranilo svojo funkcionalnost veliko let.

Pred nakupom moramo razmisliti o svojem načinu kuhanja in pečenja. Razmislimo, koliko pulta potrebujemo za mešanje in gnetenje testa. Pri pomivanju posode potrebujemo dovolj veliko korito in veliko prostora za sušenje posode. Hkrati nam morajo biti vsi pripomočki na dosegu rok.

Izbira naj odraža naš okus

Včasih je moral biti kuhinjski blok popolnoma v stilu s preostankom stanovanja. V kolikor smo imeli izbrano opremo v klasičnem podeželskem slogu, smo izbrali tudi tako kuhinjo. V primeru, da je bil preostanek prostorov v modernem stilu, pa smo v kuhinji izbrali preproste in čiste linije.

Sodoben kuhinjski blok

Sodoben kuhinjski blok Zorba odlikujeta estetika in visoka funkcionalnost.

Dandanes sta bistveni smernici pri izbiri pohištva funkcionalnost in praktičnost vseh elementov. Med kuhanjem nočemo iskati kuhalnice na enem delu prostora, medtem ko se nam jedi zažgejo na štedilniku. Med pomivanjem nočemo ponesreči umazati steklokeramične plošče. Razporeditev posameznih elementov je tako ključnega pomena.

Kaj mora vsebovati kuhinjski blok?

Odgovor na vprašanje vam bo olajšal izbiro. Kuhinjski blok mora vsebovati najbolj ključne dele, da ga lahko brezskrbno uporabljamo. Potrebujemo kuhalno površino, korito, velik pult in obilo prostora za shranjevanje posode, aparatov in pribora. V kolikor imamo shrambo, bomo vanjo pospravili posodo in posledično lahko v omare shranimo druge predmete. Velikost kuhinjskega bloka in število posameznih elementov sta vsekakor odvisna od same velikosti prostora.

Material, barva in dizajn

Naš novi kuhinjski blok poleg izbire posameznih ključnih elementov zahteva še izbiro dodatnih karakteristik. Odločiti se moramo za material, barvo in dizajn. Nekateri se odločijo za zaščito stene za kuhalno ploščo s steklom, drugi dodajajo steklena vrata na vse pohištvo, spet tretji pa se odločijo za steklen pult. Posamezni detajli in okraski so lahko izdelani iz plastike, kovine ali stekla. Izberemo lahko tudi dizajn brez ročk ali ročajev na klik. Pri tem se moramo izogniti izbiri visoko sijočih vrat pohištva, saj se bodo na njih poznali prstni odtisi.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin