Kako izbrati pravo kuhinjo?

Nakup kuhinje zagotovo ni odločitev, ki bi jo sprejeli kar čez noč. Dobro moramo premisliti o tem, kakšna kuhinja bi bila glede na razpoložljivi prostor najbolj primerna, kako bo imela razporejene posamezne kuhinjske elemente, iz katerih materialov bo narejena, kakšne bodo barve in funkcionalni dodatki … Predvsem pa mora biti kuhinja praktična in uporabna. Za lažjo odločitev smo vam pripravili nekaj koristnih nasvetov.

Najprej natančno izmerite dimenzije prostora, kjer bo stala vaša nova moderna kuhinja. Le tako boste namreč izbrali najbolj primerno. Potem se odločite, kakšno postavitev elementov želite imeti. V kuhinji shranjujemo veliko posode, pribora in kozarcev ter seveda živil, vse to mora biti na dosegu roke. Zato je še kako pomembno, katere elemente boste izbrali ter kako jih boste postavili, da bo vaša kuhinja resnično funkcionalna.

Moderne kuhinje na ILAMBIENTI.com vključujejo različne omarice za posodo, viseče omarice, predalnike za jedilni pribor, pomivalni stroj, štedilnik, hladilnik in marsikaj drugega. Tako bo vaša izbira veliko lažja. Vabimo vas, da si v spodnji galeriji slik ogledate nekaj primerov sodobnih kuhinjskih prostorov, ki jih v svoje stanovanje lahko vnesete tudi vi.

  • Nolte Soft Lack 76A
    Nolte Soft Lack 76A

Nakup nove kuhinje je dolgoročna investicija, zato dobro pretehtajte odločitev o izbiri barve. Večina ljudi je do bolj živih odtenkov, ki jih lahko ima moderna kuhinja, še nekoliko zadržana. Zato pri nas bolj prevladujejo trendi svetlih barv. In materiali? Za delovni pult je najbolj uporaben material ultrapas, lahko pa posežete tudi po kamnu ali kerrocku, saj sta oba zelo odporna proti toploti, vlagi in praskam.

Kuhinja naj vsebuje moderne kuhinjske aparate

Prav gotovo se zavedate dejstva, da kuhinja brez bele tehnike sploh ne obstaja. Dandanes je ponudba takšnih ali drugačnih gospodinjskih aparatov izredno pestra. Poglavitno vodilo pri izbiri teh aparatov naj bo raznolikost, trajnost, učinkovitost, ne pozabite niti na pametne funkcije ter elegantne, očem všečne dizajne.

Pred nakupom kuhinje se torej pozanimajte, kakšne programe vam nudi določen element bele tehnike ter izberite čim bolj varčnega. Svetujemo vam, da se odpravite v pohištveni salon Il Ambienti (v Ljubljani ali Murski Soboti) ter se pri strokovnjakih pozanimate o pestrosti, delovanju in funkcionalnostih sodobnih kuhinjskih aparatov.

Kuhinjski prostor po meri ali že sestavljena kuhinja?

Prav vsaka družina ima svoje želje in potrebe. Nekaterim bo na poti do nove moderne kuhinje pomagala odločitev, da si priskrbijo že sestavljeno kuhinjo, saj si bodo na takšen način prihranili nekaj živcev in skrbi. Spet drugi si bodo svoj kuhinjski prostor raje sestavili sami. Kuhinje po meri pridejo v poštev predvsem takrat, ko opremljate bolj nestandardno oblikovane prostore ali pa imate posebne želje, medtem ko že sestavljene različice ustrezajo večini običajnih prostorov.

Na koncu pomislite še na ceno. Kuhinja po meri bo nekoliko dražja, a po ceni se zelo razlikujejo tudi sestavljene kuhinje. Vsekakor pa naj cena ne bo glavno merilo pri izbiri. Najprej opredelite vse druge zadeve ter se na koncu omejite na določen cenovni okvir.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin