Prevoz koles z nosilcem Thule

Ko se odpravljate na dopust, pogosto naletite na stisko s prostorom. To še posebej velja za aktivne družine, ki s seboj vzamejo mnogo rekvizitov, med drugim tudi kolesa. Toda, kako prevažati kolesa, da si v vozilu prihranite prostor? Najboljša rešitev so sigurno nosilci za kolo. In katerega izbrati v široki poplavi ponudb na trgu?

Zagotovo je mnogim poznano švedsko podjetje Thule, ki kupce s svojimi izdelki razveseljuje že vse od leta 1942. Znano je predvsem po razvijanju in proizvajanju funkcionalnih rešitev nosilcev za kolo, nosilcev za smuči, opreme za vodne športe in druge opreme. Široka ponudba Thule zajema tudi kovčke in košare, prečne palice ter nosilce za vodne in zimske športe.

Nosilci Thule se prilegajo mnogim modelom avtomobilov

Podjetje Thule ponuja tudi strešne prečne palice, na katere lahko namestite številne modele nosilcev za kolo, smuči in druge rekvizite. A ker je v Sloveniji kolesarstvo zelo priljubljeno, največ kupcev posega prav po kolesarskih nosilcih. Transport koles pa ni možen le na strehi, ampak imate tri možne načine, med katerimi sta tudi prevoz na zadnji vlečni kljuki in zadnjih prtljažnih vratih.

Katero vrsto nosilcev boste izbrali, je odvisno od vaših potreb, željah in denarnega vložka. Ne glede na izbiro vedite, da vam bodo nosilci Thule s svojo dolgoletno tradicijo in kvaliteto omogočili varen in učinkovit prevoz koles iz ene lokacije na drugo ter vam s tem pričarali čudovita aktivna doživetja.

Pogosto uporabljeni so Thule strešni nosilci

Med vsemi Thule nosilci za kolo so najbolj znani in pogosto uporabljeni strešni nosilci. Vzrok za to so zagotovo že nameščene strešne prečke, na katere lahko namestite različne nosilce in kovčke. Transport koles na strehi lahko vidimo zelo pogosto. To velja še predvsem zaradi vse večje priljubljenosti cestnih koles, ki jih je najlažje prevažati na strehi. Prednost strešnih nosilcev je v tem, da naenkrat lahko prevažate tudi 3 do 4 kolesa, in če ta dobro pritrdite, ni bojazni, da bi jih izgubili.

Strešni nosilec za kolesa Thule

Strešni nosilec za kolesa Thule (Proride 591) — Extreme Vital

Ker pa se v zadnjem času kolesa zelo spreminjajo in nastajajo nove različice, je pomembno, da se težjih koles na strehi ne vozi. Med prevozom koles na strehi se poveča zračni upor, kar pomeni manjšo hitrost in večjo porabo goriva. Med vožnjo mora biti voznik pozoren na višino, saj zaradi nizkih dreves, podvozov in v garažnih hišah lahko poškoduje kolesa.

Nosilec Thule za montažo na vlečno kljuko

Daleč najbolj uporaben Thule nosilec za kolo je tisti, ki ga lahko namestite na vlečno kljuko. Če vlečne kljuke še nimate, za vas to predstavlja dodaten strošek montaže. Čeprav ti nosilci sodijo med najdražje vrste nosilcev, vseeno po njih posegajo tisti, ki se odpravljajo na družinsko kolesarjenje.

Kolesarski nosilec za vlečno kljuko Thule

Nosilec za vlečno kljuko Thule (VeloCompact 926) — Extreme Vital

Običajno prevoz enega ali dveh koles ne predstavlja težave. Pri prevozu treh ali več koles morate biti pozorni, da je masa prtljažnika in masa koles manjša od dovoljene navpične obtežitve vlečne kljuke. Odlika teh nosilcev je zagotovo v uporabnosti in enostavnem nalaganju koles. Ker pa so kolesa med vožnjo skoraj popolnoma skrita za vozilom, ne vplivajo na vozne lastnosti in večjo porabo goriva. Le vožnja vzvratno zahteva nekaj več pozornosti.

Namestitev kolesa na prtljažna vrata – cenovno dostopni

Nosilci Thule za prtljažna vrata so primerni za karavanski tip vozil in vozila s petimi vrati. Gre za cenovno dostopnejši tip nosilcev, ki se na zadnja vrata pritrdijo s posebnimi trakovi. Različni tipi nosilcev narekujejo tudi različno namestitev. Nekatera se obesijo, klasični pa vsebujejo žlebove in roke za pritrjevanje okvirja kolesa.

Kolesarski nosilec za prtljažna vrata Thule

Nosilec za prtljažna vrata Thule (ClipOn High 9104) — Extreme Vital

Preden se odločite za nakup nosilca Thule, stopite do prodajalca, da preverite, ali vaš tip vozila ustreza za tovrsten tip nosilca. Prednost nosilcev za montažo na prtljažna vrata je zagotovo v cenovni dostopnosti, enostavni namestitvi in manjši porabi goriva kot pri strešnih nosilcih.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin