Trgovina s kitarami

Ko se odločamo za nakup kitare, najprej pomislimo, katero izbrati in kje opraviti nakup. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen kitarist, boste verjetno prve informacije pridobili od prijateljev ali na spletu, kjer se sicer vse informacije tudi nahajajo.

Če še nimate jasne ideje, se zagotovo soočate z dilemo, za katero vrsto kitare se sploh odločiti. Bo to klasična kitara, morda akustična ali pa kar električna z vsemi potrebnimi pripomočki? Seveda lahko igrate tudi bas kitaro in še kakšna različica bi se našla.

Katero kitaro izbrati?

Omenili smo nekaj vrst kitar, med katerimi boste zagotovo našli tisto, ki bo najbolj primerna za vas.

  • Če ste ljubitelj nežnejših melodij in klasične glasbe, boste seveda izbrali klasično kitaro, ki se ponaša s šestimi strunami, od katerih so tanjše tri narejene iz najlona. Za to kitaro je značilno, da ima mehak zvok, ki ni pretirano glasen.
Klasična kitara VGS Pro Natura Gold 4/4

Klasična kitara VGS Pro Natura Gold 4/4 (Symphony.si)

  • V želji po nekoliko glasnejši glasbi priljubljenih skupin boste segli po akustični kitari, na katero so napete kovinske strune.
  • Z električno kitaro pa boste zagotovo navdušili tako sebe kot vse sosede v bloku.

Kam se podati po novo kitaro?

Spletna trgovina z glasbili Symphony.si je vsekakor mesto, kjer boste v ponudbi našli vse vrste kitar. Tudi takšne, ki jih nismo omenili, kot so denimo elektro-akustične kitare. Zares pestra ponudba blagovnih znamk in najrazličnejših modelov vas bo navdušila tudi z razponom cen.

Električna kitara Cort G250DX-TB

Električna kitara Cort G250DX-TB (Symphony.si)

Prav vsakdo lahko tu najde kitaro zase, ne glede na to, ali je začetnik ali profesionalen glasbenik. In ker se na brenkalo ne igra samo s prsti, poleg tega pa za določene kitare potrebujemo tudi kakšen dodatek, ni odveč omeniti še pestre ponudbe dodatkov za kitare.

Katere dodatke boste potrebovali?

Zagotovo bo eden tistih zares nepogrešljivih dodatkov trzalica oziroma drsalica, če se malce bolj slovnično izrazimo. Teh je na voljo več vrst, razlikujejo pa se tako po trdoti kot obliki. Veste, kaj je kapodaster? Gre za pripomoček, ki ga namestimo na določeno mesto vratu kitare, da v osnovi zvišamo uglasitev.

Kapodaster Wittner Ultra

Kapodaster za kitaro Wittner Ultra (Symphony.si)

Morda boste potrebovali še kitarski uglaševalec, pa denimo pas za okoli vratu in torbo, da se vaša kitara med prenašanjem ali shranjevanjem ne bo poškodovala. Nikoli niso odveč niti rezervne strune, ljubitelji elektrike pa boste potrebovali ojačevalec, kable in druge pripomočke.

Kje in kako kupiti kitaro?

Za bolj izkušene glasbenike bo zagotovo najlažje »odklikati« v spletno trgovino, tam poiskati vse potrebno in nakup opraviti kar prek spleta. Za tiste nekoliko manj izkušene pa bo še vedno najboljši obisk trgovine z glasbili.

In zakaj je pomembno, da ima glasbena trgovina tudi fizično lokacijo? Vsekakor zato, da lahko glasbila preizkusite, da vidite, kako se počutite z določeno kitaro v rokah in ali je to tisti zvok, ki ga od nje pričakujete. V trgovini boste prav tako deležni najboljšega svetovanja. Odgovore na vsa vaša vprašanja bo imel prodajalec, ki ima kitare in ostala glasbila v malem prstu. Vprašanj pa imate ta hip v svoji glavi zagotovo vsaj nekaj.

Ste se že odločili, s katero kitaro želite zablesteti na svoji glasbeni poti?

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin