Globinsko čiščenje avtomobila

Globinsko čiščenje avtomobila je nekaj, česar se v praksi najpogosteje ne lotevamo sami. Čistimo avto zunaj pa tudi znotraj, kjer ga sesamo in pobrišemo prah. Ampak to še ne pomeni, da so sedeži in druge površine iz blaga čiste. Morda tega niste vedeli, a tudi v avtomobilu nastaja plesen.

To pa ob vseh drugih nečistočah, ki se s časom naberejo, pomeni precej neprijeten vonj, ki ga ne morejo prekriti niti tri dišeče smrečice skupaj. Čista notranjost vozila je izjemnega pomena za dobro počutje voznika in sopotnikov med vožnjo.

Enkrat letno na globinsko čiščenje

Nekako velja, da naj bi vsak lastnik avtomobila opravil globinsko čiščenje vsaj enkrat na leto. Še posebej lastniki, ki veliko časa preživijo v avtomobilu, vedo, da sčasoma klasično čiščenje ne zadošča več. Pojavi se neprijeten vonj, ki je lahko posledica različnih dejavnikov.

Globinsko čiščenje enkrat letno

Na globinsko čiščenje avtomobila se odpravimo enkrat letno.

Kadar so prisotni otroci, se zagotovo kaj polije ali ustvari kakšen masten madež, ki ga ne moremo spraviti s sedežev. Potem je tu še hranjenje v avtomobilu ali denimo kajenje. Cigaretni dim se zažre v tkanino in tudi v strop vozila, kar poleg neprijetnega vonja naredi vozilo še neprijetno na videz.

Pred prodajo vozila

Jasno je, da je najlažje za najboljšo ceno prodati brezhiben avtomobil. To ni samo vozilo, ki ima brezhiben lak, motor, ni bilo nikoli zaleteno in se mu leta na zunaj še ne poznajo. Ne, to je vozilo, v katerega kupec sede in ga v nakup prepričata tudi čistoča in svež vonj notranjosti.

Negovan avto je kot negovan človek. Mnogo bolj privlačen in zaželen. Ne bojte se starih madežev in neuglednega blaga na stropu. Z globinskim čiščenjem bodo vašemu avtomobilu v enem dnevu povrnili ves njegov blišč in slavo, ki jo je nekoč že imel.

Po politju ali drugem onesnaženju

Pomembno je ukrepati takoj, preden je povzročene še več škode. V primeru, da se vam v avtomobilu polije kakšna tekočina ali pa se je pripetila kakšna druga nezgoda, je dobro vozilo odpeljati na globinsko čiščenje. Sami z mokro krpo ne boste očistiti vseh madežev, domači sesalci pa v teh primerih prav tako niso najbolj uspešni.

Po nakupu avtomobila

Ste kupili avtomobil, ki je na prvi pogled zelo lep in ohranjen, ne veste pa natanko, kaj je razlog neprijetnemu vonju v kabini ne glede na to, da je armatura popolnoma čista in bleščeča? Čas bo za globinsko čiščenje, kjer bodo iz sedežev in tkanin potegnili vse nabrane nečistoče in na ta način osvežili notranjost vašega novega avtomobila.

Čeprav je prejšnji lastnik trdil, da se v avtu ni nikoli kadilo, pa temu morda ni tako. Tudi strop bo deležen konkretne obdelave, pri čemer se bo očistilo tudi vse druge notranje površine, do katerih sami niti ne bi mogli. V roku enega dne boste imeli pred seboj še drugič nov avto.

Različne površine

Zmotno je razmišljati v smeri, da se globinsko čiščenje izvaja zgolj na sedežih. V resnici gre za vse notranje površine, pri čemer je z naše strani največkrat pozabljen strop, ki skozi leta zajame vso mešanico vonjav, dotikov umazanih rok, cigaretnega dima in vonja po hrani, ki smo jo v avtomobilu uživali.

Znotraj avtomobila pa se ne nahajajo samo površine, ki jih navadno čistimo sami. Čeprav vedno odstranimo tepihe, jih operemo in tla posesamo, pa se v njih še vedno zadrži ogromno umazanije, ki sčasoma prične povzročati tudi neprijeten vonj. V kemični čistilnici bodo na vašo željo notranjost avtomobila spremenili v prostor, kjer bi si želeli sedeti ves čas.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin