Izvajalec za obdelavo kovin

V svetu kovinsko predelovalne industrije obstaja kar nekaj panog, ki so nujne za to, da celotna industrija živi ter ponudi vse tisto, kar zahteva trg. In trg je zahteven, saj je precej razširjen in raznolik. Obdelava kovin je potrebna praktično na vsakem koraku.

Avtomobilska, letalska industrija, izdelava pohištva, gradbeništvo, konstrukcije in še bi lahko naštevali. Skupni imenovalec vsem pa je vsekakor kvaliteta, ki jo lahko ponudijo zgolj tisti ponudniki z referencami, ustreznimi certifikati in tradicijo.

Reference

Pri izboru ponudnika za obdelavo kovin imajo veliko težo njegove reference. Te povedo, s katerimi naročniki je imel izvajalec opravka in za katere vrste izdelkov je šlo. Raznolikost ponudbe kaže na to, da se v podjetju zavedajo pomena vlaganja v infrastrukturo in znanje.

Različna strojna oprema zahteva različne profile in znanje zaposlenih, ki pa se morajo tudi ves čas razvijati v smeri modernizacije skupaj s stroji, ki jih upravljajo. Ne zanemarimo niti računalniške tehnologije in postopkov, brez katerih prav tako ne gre več v tej sila kompleksni industriji. Tudi ta del zahteva določeno znanje. Podjetje, ki ima za seboj odlične reference, je zagotovo tisto, ki vas zanima.

Tradicija

Kopica referenc pomeni, da je podjetje že nekaj časa na trgu, in kadar je temu tako, je jasno, da nekaj počne prav. Dolga leta prisotnosti zahtevajo veliko borbe na trgu, vlaganja v posodobitve in zaposlene, prinašajo pa tudi neprecenljivo znanje in izkušnje.

Kovinc - tradicija od 1979

Primer podjetja s tradicijo na področju obdelave kovin v Sloveniji: Kovinc d.o.o.

Podjetje s tradicijo v kovinsko predelovalni industriji pri nas je zagotovo Kovinc d.o.o., ki je na trgu prisotno že vse od 1979. Da bi lahko za neko podjetje rekli, da ima tradicijo, je poleg večletne prisotnosti na trgu pomembno tudi tisto, kar je ustvarilo, kako je raslo in se razvijalo.

Spletna prisotnost

Danes je tako, da praktično vse informacije najprej poiščemo na spletu. Če je podjetje tam prisotno in to na kvaliteten način, ima mnogo večje možnosti, da bo pritegnilo nove naročnike. Ker spletnih strani kar mrgoli, je seveda pomembno tudi, da se takšna stran prikaže med prvimi, kar pomeni še nekaj dodatnih vložkov in truda, a kaže na zavedanje in željo.

Spletna stran, ki naročniku ponudi vse tisto, kar išče, mu na zadovoljiv način opiše ter predlaga rešitve, je zagotovo porok za več povpraševanja. Morda se ne zdi, da je to v branži predelave kovin pomembno, a se v praksi izkaže za zelo pomemben kamenček v mozaiku delovanja podjetja.

Certifikati

V kovinsko predelovalni industriji podjetja nosijo veliko odgovornost glede kvalitete izdelkov. Da bi dokazala svojo usposobljenost, morajo imeti pridobljenih kar nekaj različnih certifikatov s tega področja.

Spodaj nekaj več o različnih certifikatih in kaj dokazujejo:

  • Certifikat ISO 9001 – priča o poštenem in odgovornem delu ter kulturi dela.
  • Certifikat ISO 14001 – pomeni odgovornost do okolja.
  • Certifikat ISO 45001 – priznanje o zavezanosti visoki poslovni kulturi in dobremu vodenju ter upravljanju s človeškimi viri.
  • Certifikat EN 1090 – dokaz kakovosti, stabilnosti in kvalitete jeklenih konstrukcij.
  • Certifikat ISO 3834-2 – mednarodni certifikat s področja ocenjevanja tehnične in kadrovske sposobnosti varilskih del.

Cena storitev

Ko se odločamo za izvajalca na kateremkoli področju, nas poleg kvalitete seveda zanima tudi cena. Ta nikakor ne sme biti bolj pomembna od kvalitete, vendarle pa je dokazano, da najboljša podjetja lahko konkurirajo na trgu tako s kvalitetnimi izdelki kot s ceno.

Zakaj je temu tako? Zato, ker takšna podjetja uporabljajo sodobno tehnologijo, ki porabi manj energije in proizvaja manj odpada. To hkrati pomeni manjši vpliv na okolje, hitrejšo proizvodnjo in nižjo končno ceno izdelka. Lahko bi rekli, da gre za enostavno formulo, ki pa ima v ozadju vendarle kopico faktorjev, zaradi katerih tega ne morejo doseči ravno vsi.

Kaj vse nudi dober obdelovalec kovin?

Čeprav se nam kot naročniku zdi, da potrebujemo zgolj eno storitev, pa je to največkrat povsem drugače. Pot do končnega izdelka vodi skozi več postopkov, za kar so potrebne tudi različne naprave, stroji in znanje. Pri dobrem obdelovalcu kovin boste našli vse tisto, kar potrebujete za svoje naročilo.

Ročno ali robotsko varjenje, pa denimo razrez cevi, ki lahko poteka klasično ali robotsko. Za razrez pločevine bo danes najprimernejši laserski razrez, ki je hitrejši in bolj natančen ter omogoča izrezovanje tudi zapletenih oblik. Tu je še krivljenje cevi in profilov, krivljenje pločevine, prebijanje, površinska obdelava kovin in konec koncev tudi konstruiranje in montaža različnih konstrukcij.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin