Zasebni stiki na spletu

Zaradi neverjetnega razmaha interneta in vseh mogočih aplikacij ter zaradi pomanjkanja časa se na spletne zmenke obrača več ljudi kot kdaj koli prej. Ne glede na to, ali iščete resno zvezo, prijateljstvo ali morda avanturo in romantiko, je lahko brskanje po različnih aplikacijah in spletnih straneh najhitrejša pot do novega partnerja.

Preden se lotite uporabe katerega od teh kanalov, pa se morate prepričati, da imate vse informacije, ki jih potrebujete za sprejemanje pomembnih odločitev. Pomislite, kaj si od spoznavanja sploh želite, od kod naj bo vaša simpatija, kakšni naj bodo njeni nameni in podobno.

Previdno izberite svojo aplikacijo

Pri izbiri aplikacije ali spletne strani, kjer se nahajajo zasebni stiki, se je vedno najbolje držati ponudnikov, ki so znani po svoji zanesljivosti in diskretnosti, ko gre za vaše osebne podatke. Poiščite spletna mesta, ki obstajajo že nekaj časa in imajo dobre ocene uporabnikov v Sloveniji. Tako boste lahko prepričani, da z vašimi podatki ravnajo spoštljivo in jih ne bodo prodali tretjim osebam.

Aplikacija za spletne zmenke

Pred uporabo aplikacije za spletne zmenke preverite mnenja uporabnikov.

Prav tako naj vas pri izbiri vodijo še nekateri drugi podatki. Zelo dober pokazatelj, da gre za odlično aplikacijo, je število njenih uporabnikov. V Sloveniji se le redki zmorejo pohvaliti z več kot 100.000 uporabniki. Tako bo zagotovo več možnosti, da ujamete svojega princa ali princeso.

Ohranite anonimnost

Pomembno je tudi, da pri uporabi portalov ali aplikacij za zmenke vaša identiteta ostane anonimna. To pomeni, da drugi uporabniki ne bodo videli nobenih podatkov o vas, razen tistih, ki so bili objavljeni na vaši profilni strani z vaše strani.

Dobro je, da vanje ne vključite identifikacijskih podatkov, kot so ime in priimek, naslov, telefonska številka itd., dokler se z osebo po nekaj pogovorih oz. srečanjih ne počutite dovolj varno. Anonimnost vas pomaga zaščititi pred morebitnimi prevaranti, ki lahko lažejo o svojem zakonskem stanu, starosti ali trdijo, da nimajo otrok, čeprav jih imajo. Vse skupaj lahko poteka tudi na način, s katerim na koncu od žrtev izvabijo denar.

Bodite previdni pri lažnih predstavitvah

Ko je nekdo na fotografijah videti prelepo, da bi bil resničen, in so slike videti, kot bi bile kupljene na spletu, je precej možnosti, da gre za lažen profil. Bodite pozorni na slovnico, saj se dogaja, da tujci ali spletni roboti s solzavimi zgodbami vplivajo na čustva, pišejo ljubezenske ali celo erotične zgodbe, da bi le omehčali vaše srce.

Lažna identiteta

Ste prepričani, da veste, kdo je na drugi strani aplikacije za spletne zmenke?

Rezultat tega je seveda finančna prevara, ki je največkrat izvršena tako, da tej osebi nakažete neko vsoto, kot pomoč ali za letalsko vozovnico, da bi lahko prišla k vam. Spletni klepet jemljite z rezervo in se nekoliko bolj odprite šele na pravem zmenku.

Z več zmenki ni nič narobe

Nekateri se sprašujejo, ali ni morda pretirano spoznavati več oseb naenkrat. V resnici ni, saj je prav to čar spletnih zmenkov, ki nam omogočajo, da v kratkem času spoznamo več zanimivih oseb.

Prav tako ni nič narobe, če greste na nekaj zaporednih zmenkov, dokler se v nekoga seveda ne zagledate. Takrat je treba ostati pošten in ostalim, ki ste jih spoznavali, povedati, da ste spoznali nekoga, s katerim si želite več.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin