Laserski razrez aluminija

Laserski razrez aluminija in drugih materialov je napreden tehnološki postopek, ki dandanes poteka s pomočjo sodobnih strojev za razrez in omogoča visoko kakovost izdelkov, hkrati pa izjemno poenostavi nadaljnji proizvodni postopek. Obseg montaže se lahko precej zmanjša, dodatno varjenje pa ni več nujno potrebno. To je mogoče s strojem za laserski razrez pločevine Prima Power Platino 1530 LT8, ki ga za laserski razrez aluminija uporabljajo v gorenjskem podjetju Kovinc d.o.o., ki je specializirano za obdelavo kovine in za kovinske konstrukcije. Za več informacij tako o podjetju samem kot o njihovi ponudbi, ki obsega tudi laserski razrez aluminija, obiščite njihovo spletno stran.

Kako poteka laserski razrez pločevine s Prima Power Platino 1530?

Stroj Prima Power Platino 1530 ima delovno površino 3048 x 1524 mm in velja za najboljši možni tehnološki način razreza pločevine, poleg tega pa ima minimalen vpliv na okolje. Razrez poteka pri hitrosti laserja 110 metrov na minuto, torej je delo hitro, a zaradi tega nič manj natančno, saj ga vodi napreden računalniški sistem, ki nadzoruje celoten proces razreza (toleranca odstopanja je zgolj 0,1 milimeter). Menjava leč v glavi rezalnika je hitra in preprosta, glava laserskega rezalnika pa je sicer opremljena s tremi različnimi lečami.

Prima Power Platino 1530

Prima Power Platino 1530 – stroj za lasersko rezanje pločevine

Poleg glavne delovne površine za laserski razrez aluminija oziroma drugih materialov je tudi avtomatsko vodeno regalno skladišče – to pomeni, da lahko stroj za laserski razrez pločevine deluje celo brez prisotnosti operaterja, takšna avtomatizacija pa bistveno skrajša delovne procese in omogoča prilagajanje tudi najbolj zahtevnim rokom izdelave in dobave.

Kakšne so prednosti uporabe sodobne tehnologije za laserski razrez?

Prima Power Platino 1530 omogoča laserski razrez pločevine debelin od 0,5 do kar 25 milimetrov, torej se lahko spopade tudi s precejšnjo debelino materiala. To omogoča izjemna moč stroja – kar 4000 W.

Da je laserski razrez aluminija in drugih materialov kar najbolj kakovosten in natančen, skrbi računalniško vodenje, ki tudi pri popolnoma avtomatiziranem delovanju ne dovoljuje odstopanja za več kot 0,1 milimeter. Ker je programiranje pri podjetju Kovinc d.o.o. vedno optimalno in glede razreza nudijo strankam tudi svetovanje in tehnično pomoč, je odpada izjemno malo, to pa seveda pomeni tudi nižje stroške oziroma boljše razmerje med stroški in kakovostjo.

Sestava stroja, kjer je h glavnemu delu oziroma samemu laserju dodan še avtomatiziran skladiščni prostor, skrbi, da ni nepotrebnega vmesnega skladiščenja med posameznimi fazami, prav tako pa zato, ker Prima Power Platino 1530 omogoča izdelavo zatičnih in zlomnih spojev ter pozicijskih nastavkov, nadaljevanje izdelave poteka precej lažje – montaža je dosti hitrejša ter preprostejša, odpadejo pa tudi mnoga dodatna varilska dela.

Zakaj bi se odločili ravno za Kovinc d.o.o.?

Kovinc d.o.o.

Direktor podjetja Kovinc d.o.o.

Podjetje Kovinc d.o.o. velja za enega tehnološko najbolj dovršenih podjetij za obdelavo kovin ter izdelavo kovinskih izdelkov oziroma polizdelkov, saj v proizvodnji uporablja napredne tehnološke rešitve in najsodobnejšo opremo.

Njihova največja prednost je v tem, da nudijo celoten nabor procesov: načrtovanje, svetovanje, tehnično pomoč, robotsko in ročno varjenje, laserski razrez aluminija in drugih pločevin, krivljenje in prebijanje pločevine, površinsko obdelavo, izdelavo kovinskih konstrukcij od konstruiranja do montaže. Kadar potrebujete podjetje, ki nudi celovite rešitve, je Kovinc d.o.o. zato gotovo najboljša izbira.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin