Reseller gostovanje

Med eno od oblik spletnega gostovanja sodi tudi tako imenovano reseller gostovanje. Včasih lahko naletimo na slovenski izraz – gostovanje za nadaljnjo uporabo, toda v večini se uporablja kar zapis v angleškem jeziku. Storitev pravzaprav ni ena izmed osnovnih vrst gostovanja, saj gre lahko v primeru reseller paketa za deljeno, VPS, namensko ali kakšno drugo vrsto gostovanja.

Bistvo reseller gostovanja je torej v možnosti nadaljnje prodaje, zaradi česar se zanj večinoma odločajo tisti, ki imajo dostop do ljudi s potrebo po spletnem prostoru. Mednje sodijo predvsem spletne agencije, v katerih se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani, pa tudi posamezni izdelovalci spletišč, na primer samostojni podjetniki.

Zadeva torej poteka nekako tako. Izdelovalec spletnih strani zakupi reseller gostovanje pri ponudniku, ki omenjeno storitev ponuja. S tem pridobi omejen prostor na strežniku in dostop do nadzorne plošče, običajno do WHM. V omenjeni nadzorni plošči kreira manjše pakete gostovanja, ki jih nato prodaja dalje. Vsak paket ima lahko poljubno velikost, seveda pa skupni prostor ne more presegati celotnega zakupljenega strežniškega prostora. Ko se pokaže potreba po večji količini prostora, je potrebno zakupiti zmogljivejše ali dodatno reseller gostovanje.

WHM in cPanel

Pri zakupu reseller paketa je najboljša kombinacija nadzornih plošč WHM in cPanel.

Končni naročnik dobi dostop do nadzorne plošče cPanel, v kateri lahko ureja vse v povezavi s svojim paketom gostovanja. Na paket lahko dodaja nove domene, ustvarja e-poštne predale (vezane na domene), ureja datoteke in podatkovne baze, si namesti WordPress ali drug sistem za urejanje spletnih vsebin, kreira varnostne kopije, si na spletno stran namesti SSL certifikat itd. Nadzorna plošča cPanel velja za daleč najboljšo – za najbolj uporabno in izjemno preprosto za uporabo, saj jo lahko uporablja praktično vsak.

Nasveti za izbiro reseller gostovanja

Ko iščete ponudnika, ki ima na seznamu storitev tudi reseller gostovanje, se najprej prepričajte, da uporablja SSD tehnologijo. V letu 2017 vsekakor ne želite spletnih strani gostovati na strežniku, v katerega so vgrajene mnogo počasnejše HDD diskovne enote. Hitrost delovanja spletnih strani je še posebej z razvojem mobilnih naprav postala izjemno pomembna in vsekakor v velikem obsegu vpliva na kakovost uporabniške izkušnje.

Poleg tega se prepričajte, da ima ponudnik reseller gostovanja kakovostno ekipo za podporo naročnikov, ki je na voljo vse dni v tednu – ne le podnevi, tudi ponoči, in ne le ob delovnih dneh, temveč tudi ob vikendih in praznikih. Svetujemo vam, da se glede mnenj naročnikov o kakovosti podpore, pa tudi glede same storitve reseller gostovanja prepričate na Facebook strani ponudnika. Tam boste našli mnenja uporabnikov, na podlagi katerih si boste lahko hitro ustvarili realno mnenje, za kako kakovostnega ponudnika gre.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin