Izbira gostovanja

Ukvarjate se s storitvijo, ki jo želite predstaviti širni Slovenij, za to pa seveda potrebujete tudi kvalitetno spletno predstavitev. Vsi smo na spletu, zato če vas tam še ni, … no ja, pravijo, da kogar ni na spletu, ta ne obstaja.

Odločili ste se postaviti spletno stran, za katero pa seveda potrebujete tudi spletno gostovanje. Gre za korak, pri katerem je potrebno poiskati in izbrati najboljšega ponudnika spletnega gostovanja.

Kako izbrati pravega ponudnika gostovanja?

Spletno gostovanje je paket, s katerim zakupimo prostor na strežniku ponudnika. Ta prostor nato izkoristimo za postavitev in nemoteno delovanje spletne strani. Veste, na kaj morate biti najbolj pozorni pri izbiri ponudnika gostovanja?

Če bo vaša spletna stran namenjena obiskovalcem iz Slovenije, potem je definitivno priporočljivo izbrati ponudnika spletnega gostovanja v Sloveniji. Ponudnikov boste našli kar nekaj, zato si vzemite čas in preverite njihovo ponudbo. Primerjajte cene in ugotovite, kaj dobite za to ceno (npr. ali ima ponudnik gostovanja na voljo pomoč uporabnikom in kakšna je njegova strojna oprema).

Kvalitetni strežniki so zagotovilo uspeha

Vsekakor si boste želeli gostovati na strežniku, ki vam bo omogočal hitro in nemoteno delovanje. Danes mora imeti strežnik vsekakor hitre SSD diske, ki bodo zagotavljali prav to. Hitro nalaganje strani je ključnega pomena za zadovoljstvo strank. In ne samo to, tudi Google vas bo imel raje, če se bo vaša spletna stran nalagala hitro.

Izbira ponudnika gostovanja

Hitro nalaganje spletne strani je ključnega pomena.

Da je strežnik lociran v Sloveniji, pa vam bo dalo še nekaj prednosti. Ena od teh je zagotovo hitrejši prenos informacij, saj se vaša spletna stran po kliku v Sloveniji ne bo nalagala iz baze v drugih državah.

Še ena od prednosti pa je zagotovo slovenska podpora uporabnikom. Ob morebitnih vprašanjih ali težavah z namestitvijo boste imeli na drugi strani sogovornika, ki vam bo pomagal skozi vse, kar vas bo zanimalo.

Kaj pravijo uporabniki?

Različni forumi so vsekakor dober kanal za preverjanja zadovoljstva uporabnikov različnih storitev in enako velja tudi za uporabnike spletnega gostovanja. Preverite, kateri ponudniki prejemajo največ pohval, so odzivni in vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Zadovoljni uporabniki so zagotovo najboljši vir informacij, katero spletno gostovanje izbrati.

Bodite pozorni tudi na kakšne akcije. Kvalitetni ponudniki spletnega gostovanja svoje stranke večkrat razvajajo z brezplačnimi dodatki, kot so na primer kupon za Google oglaševanje ali pa brezplačna namestitev SSL certifikata. Ni slabo, če najdete ugodnega ponudnika gostovanja, pri katerem lahko zakupite tudi domeno. Tako boste imeli vse na enem mestu in vam ne bo potrebno vsakič znova brskati po mailih in iskati dostopov, uporabniških imen in gesel.

Torej, hop na splet in v akcijo. Izberite nekaj ponudnikov, primerjajte ponudbo, pakete, cene, … in se odločite za tistega, ki vam bo za vaš denar ponudil največ!

Delite prispevek s prijatelji ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin