Spletni iskalnik Google

Tako nekako se sprašujejo presenečeni lastniki spletnih strani, ki jih je največji med spletnimi iskalniki prezrl. Google seveda uporablja kopico izjemno dodelanih algoritmov, ki mu povedo, ali je neka spletna stran primerna za določeno iskanje oziroma kako dobro se ujema s samo iskalno poizvedbo.

Prav tako med množico spletnih strani določi, katera izmed vseh je najprimernejša, katera nekoliko manj in tako dalje. Žal pa se v tem procesu ogromno spletnih strani povsem izgubi. Če ste med njimi tudi sami, berite naprej, saj vam bomo na kratko in razumljivo pojasnili, zakaj do tega prihaja. Izvedeli boste tudi, kaj lahko naredite, da boste svoje pozicije v iskalniku Google izboljšali.

Je vaša spletna stran optimizirana?

Če na to vprašanje nimate odgovora, potem je prvo, kar morate storiti, optimizacija spletne strani! Gre za postopek, kjer se spletno stran pripravi na pregled spletnih pajkov, ki jih Google redno pošilja na svoje obhode. Ti pajki nato obiščejo vsako spletno stran, jo natančno pregledajo in v bazo shranijo svoje ugotovitve.

Če pred tem ne boste zagotovili ustreznih informacij, ki jih potrebujejo, vas bo Google žal prezrl. Zelo pomembno je, da že pri sami izdelavi spletne strani pazite na to, kako poimenujete določene strani in kategorije, da izberete prave naslove in podnaslove ter na sploh uredite vsebino strani na način, da Google ve, kaj se na njej nahaja.

ON-site in OFF-site optimizacija

Optimizacija spletnih strani zajema več segmentov, a nekako najbolj na grobo jo razdelimo na ON-site in OFF-site optimizacijo:

  • ON-site pomeni delo na sami spletni strani, torej urejanje kode, vsebine, optimizacijo slik in tako dalje. Nikakor pa seveda ne smemo pozabiti še na META naslove in opise, ki se bodo prikazali uporabniku, ko bo s pomočjo spletnega iskalnika brskal po spletu.
  • Pri OFF-site pa govorimo o optimizaciji zunaj naše spletne strani. Ta se največkrat nanaša na kvalitetne povezave, ki na našo stran vodijo z drugih relevantnih in uveljavljenih spletnih strani.

Morda se v teh zadevah ne znajdete najbolje, zato je še dobro, da obstajajo agencije, kot je Primoss, kjer natančno vedo, kako se tem rečem streže. Optimizacija spletnih strani je poleg same izdelave spletnih mest ena izmed njihovih osnovnih storitev, zato ste lahko prepričani, da zavidanja vreden rezultat ne bo izostal.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin