Refleksna masaža stopal

Ljudje bi poskusili prav vse, da bi se jim zdravje izboljšalo. Dandanes je poznanih veliko metod, ki temeljijo ravno na tem in včasih se ravno zaradi bogate ponudbe, ki je hkrati tudi mikavna, težko odločimo za pravo.

Ena od metod, ki v naše življenje ne prinaša samo zdravja, ampak tudi dobro počutje ter ugodje, je vsem dobro poznana refleksna masaža stopal. Ta oblika masaže je stara že več kot tisoč let, značilno zanjo pa je, da pogosto dopolnjuje tudi tradicionalno medicino.

Tehnika starih Egipčanov

Mnoge izmed nas preseneča dejstvo, da so refleksno masažo poznali že stari Egipčani. Že oni so vedeli, da tovrstna tehnika lahko na zdravje deluje izjemno učinkovito. Podobna je akupunkturi, obenem pa zagovarja stališče, da določeni živčni končiči na stopalu ustrezajo določenemu organu v našem telesu

Refleksne točke stopal

Povezave med refleksnimi točkami stopal in organi si lahko ogledate na zgornji sliki. Ko nas terapevt ustrezno masira, se izboljša delovanje organov in tudi naših žlez. Posledično to lahko pomeni, da se lajšajo naše morebitne bolezni, ki so povezane s posameznimi organi.

Na kaj vse vpliva refleksna masaža stopal

Pozitivnih učinkov tovrstne masaže je kar nekaj:

  • Refleksna masaža stopal učinkovito vpliva na naš krvni obrok, ki ga pospeši. Posledično se torej izboljša delovanje telesnih organov, to v nadaljevanju vpliva ma kakovost našega imunskega sistema, prav tako tudi celi razjede na stopalu, ki so lahko posledice diabetesa.
  • Nekateri se masaže te vrste poslužujejo tudi zato, ker naj bi v veliki meri zmanjševala stres, spet drugi nanjo prisegajo, ker jim blaži bolečine v nogah. Primerna je tudi za akutno in kronično obliko bolečine, ki je kmalu po masaži vsaj delno milejša.
  • Refleksna masaža stopal je priljubljena še zaradi tega, ker nam učinkovito pomaga pri visokem pritisku. Pomaga nam tako, da zmanjšuje sistolični pritisk, ki nastane, ko srce potisne kri po žili.
  • Tudi ženske v menopavzi vse pogosteje posegajo po tej vrsti masaže, saj jim lajšajo vsakodnevne tegobe, ki se lahko kažejo v obliki tesnobe, depresije, potenja in še česa.
  • Nekateri pa nanjo prisegajo zato, ker se naj bi jim izboljšal spomin in nenazadnje naj bi zaradi nje imeli spet bolj ljubeče odnose s svojimi partnerji.
Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin