Maturantske obleke za močnejše postave

Velikokrat ženske z več oblinami naletijo na težavo, kako izbrati pravo obleko za njihovo postavo, da poudarijo želene in skrijejo manj želene dele telesa. Pogosto se odločijo za nepravilne stile in oblike, tako da še dodatno poslabšajo izgled. Močnejšim postavam se podajo določeni stili, ki prikrijejo obline in poudarijo naravne lepote. Najpogostejša obleka za močnejše postave je obleka »linija A« ali »princeska«. Odsvetujemo pa obleke, ki so zelo kratke, obleke z razgaljenimi nogami ter maturantske obleke v stilu »morske deklice«.

Kako izbrati pravo obleko?

Pravo maturantsko obleko je najti zelo preprosto, vendar morate vedeti, kaj si želite in kaj želite skriti. Pomembno je, da veste, katere barve vam pristajajo in kaj želite poudariti z maturantsko obleko. Najbolje je, da greste v kakšen salon, kjer vam svetujejo, kakšna obleka se najbolje poda na vaš tip postave. Tipov postav je zelo veliko in vsaki postavi se ne prilega vsaka obleka. Ženske z lepim oprsjem rade poudarijo oprsje z lepimi v izrezi, medtem ko ženske, ki bi rade skrile noge, ponavadi izberejo obleke A linije in obleke stila princeska.

Princeska stil je najbolj zaželen stil za svečane dogodke. Odzgoraj je obleka narejena na korzet, krilo pa gre navzven in daje občutek pravljičnosti in magije. Princeska stil maturantske obleke so predvsem pisane in zelo lepo okrašene. Pojavljajo se v čipkastih izvedbah. Veliko teh oblek ima lepo okrašeno površino, dodajajo se kamenčki, kristalčki, Swarovski kristali, perlice in drugi okraski. Princeska stil je zelo dobra izbira za močnejše postave. Primerna je tudi za manjše ženske, saj obleka sega do tal in vas tako optično poviša. Ta stil prikrije močne noge, saj so skrite pod obleko.

Maturantske obleke

Nekateri stili maturantskih oblek se lepo podajo tudi močnejšim ženskam.

Linija A je linija maturantskih oblek, ki se podajo skoraj vsaki ženski. S to linijo lahko zakrijemo vse močnejše dele telesa in poudarimo druge dele. Če imamo lepo oprsje, so srčkasti in rahlo na V izrezi zelo zaželeni. Linija A obleke so primerne predvsem za ženske z močnejšimi nogami, saj z obleko zakrijemo noge in poudarimo oprsje in ramena. Pri teh vrstah oblek zelo velikokrat maturantke izberejo trakove vseh možnih barv in vzorcev. Na pasove lahko po želji dodajamo tudi rožice, kristalčke, perlice…  Linija A oblek je linija oblek za vse tipe postav, lepo pa se prilega tudi nosečnicam, ki rade pokažejo svoj trebušček.

Odsvetujemo stil morske deklice. To je namreč stil obleke, ki ne paše vsaki ženski. V oblekah težje hodimo, prav tako pa so te vrste oblek ponavadi narejene tako, da nam pogosto tudi otežijo hojo in ples. Na maturantskem plesu se veliko pleše, zato zelo telirano morsko deklico odsvetujemo. Stil obleke morska deklica poudari figuro, zato se najbolje poda ženskam, ki imajo vitko postavo in trebuh. Morska deklica stil vsekakor ni za ženske z močnejšo postavo, če pa že izberete stil morske deklice, bodite pozorni, da se v njej lahko normalno gibljete in sedite.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin