Avto deli

Avtomobil je kot prevozno sredstvo odrinil skoraj vse ostale načine prevozov daleč od sebe. Že lep čas ostaja na vrhu seznama najbolj priljubljenih reči, ki si jih lastimo in smo pripravljeni zanje odšteti lep kup denarja. Ste sploh kdaj pomislili, kolikšni so vaši letni stroški z avtomobilom? Denimo, da upoštevamo, da ste kupili letno vinjeto za uporabo avtocest, da sem ter tja plačate parkirnino, morda celo živite v mestu in morate za svoje območje kupiti še parkirno kartico, poleg tega pa vozilo sem ter tja peljete v avtopralnico in si kupite za udobnejše sedenje kakšno novo prevleko za sedež, obroč za volan, boljši avtoradio in podobno. To so šele dodatni stroški, osnovnih sploh še nismo upoštevali. Tako vas najprej po žepu udari tehnični pregled, zavarovanje vozila, plačilo uporabe državnih cest, podaljšanje prometnega dovoljenja, sem ter tja seveda tudi vozniškega – pridobitve le tega sploh nismo upoštevali.

Stroški z avtomobilom

Z avtomobilom so povezani številni stroški. Ste jih že kdaj preračunavali?

Če z vozilom karkoli ni v redu, boste morali obiskati še mehanika, pred zimo vulkanizerja, in verjetno spomladi ponovno. Sledijo še redni obiski bencinske črpalke, menjava tekočine za pranje stekel, motornega olja, zračnih filtrov in tako naprej. Sedaj pa, ko ste vse to izračunali in prišli do velikanskih številk, se vprašajte, koliko časa na leto za vse našteto hodite v službo? Če ne prav veliko, potem ste med redkimi srečneži, ki vam stroške za vozilo krijejo sorodniki, partner, služba ali pa preprosto dobro zaslužite – seveda je tudi možnost, da se naokoli vozite s staro kripo, v čemer je še najmanjši problem. Naslednji, malce večji, pa je ta, da osnovne cene vozila sploh še nismo vračunali in ta še poveča že tako visoke stroške.

Avto deli niso za vedno

Ker pa se vozilo rado pokvari, saj avto deli (silux.si) težijo k temu, da se izrabijo ali poškodujejo, boste morali včasih večkrat, včasih pa manjkrat obiskati serviserja. Naj bo ta vaš dober kolega, sosed ali pa nekdo povsem tuj, verjetno vam dela ne bo opravil brezplačno. Tako je tudi prav, saj mora od nečesa živeti. Po drugi strani pa lahko malce pogledate, koliko avto deli stanejo in jih morda prinesete kar s seboj. Spletni nakupi ali v nekaterih primerih nakupi iz druge roke vam lahko privarčujejo nekaj denarja. V prvem primeru zato, ker lahko napravite primerjavo nekaterih cen, v drugem pa zato, ker vam rabljen avto del lahko pomeni veliko nižji strošek, ni pa nujno, da tudi nižjo kvaliteto. Vendar je potrebno biti pri rabljenih delih zelo pazljiv. Če gre za servis, kjer vgradnja pomeni bistveno večji strošek, kot ga predstavlja zamenjani del, je smiselno kupiti novega. V tem primeru bi namreč hitra ponovna okvara lahko pomenila, da boste visoke stroške zamenjava morali plačati ponovno.

Žarometi

Kakovostne žarnice in žarometi so vam na voljo v spletni trgovini Silux.si.

Avto deli naj bodo torej kupljeni premišljeno, brez visokega tveganja pri servisu in z dolgoročno kalkulacijo. Če boste servise opravljali redno, se verjetno tudi avto deli v vašem vozilu ne bodo izrabljali nenapovedano in nenadno, ampak boste na menjave in servise dobro pripravljeni, posledično pa vam ne bodo predstavljali ekstremnega ali nepričakovanega stroška.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin