Deževni dan

Je tudi vaša družina ob lepem vremenu najraje zunaj, ob dežju pa se največkrat znajdete pred televizijo, namesto da bi skušali kakovostno izkoristiti skupen čas? Ponujamo vam nekaj nasvetov za popestritev deževnega dneva.

1. Družinski rekordi

Zakaj ne bi imela vaša družina svoje lastne knjige rekordov? Vzemite zvezek in vanj zapišite vse tiste naloge, pri katerih bi lahko tekmovali oziroma za katere se zdi, da bi lahko bili posebni. Tekmujete lahko v preprostih stvareh, na primer kdo najdlje zadrži sapo, ali pa tudi v takšnih, ki zahtevajo nekaj več priprav, na primer spečete največjo palačinko.

2. Preizkušanje novih jedi

Če radi kuhate ali pečete, naj bo deževen dan vedno razlog, da pripravite kakšno jed, ki je ni poskusil še nihče. Vzemite si čas za pripravo sušija, naredite čičerikin namaz humus, jogurt s semeni čija, skuhajte zeleno lečo, preizkusite se v pripravi presne tortice. Otroci naj v kuhinji pomagajo!

Pomarančno pecivo

Privoščite si super okusno pomarančno pecivo!

3. Seznanite se z umetnostjo in ročnimi deli

Pravijo, da imajo otroci vse slabšo fino motoriko, zato ne bo odveč, če se za popestritev deževnega dneva preizkusite v pletenju ali kvačkanju, šivanju gobelinov in podobno. Prav tako se lahko lotite seznanjanja z različnimi umetniškimi tehnikami. Enkrat oblikujte iz gline, drugič ustvarjajte z oljnimi barvami, tretjič s pasteli. Če ne najdete ideje za motive, skušajte narediti reprodukcije znanih slik – presenečeni boste, kako ljubko Mona Liso bodo narisali otroci!

4. Disko in karaoke

Otroci izjemno radi plešejo in pojejo, zato na spletu poiščite videospote, ob katerih bodo lahko nastopali. Zaplešite tudi skupaj!

Diskoteka

Skupaj z otroki si dajte duška in zaplešite kot v diskoteki!

5. Razgibajte domišljijo

Vsak družinski član naj na en listek zapiše glavnega junaka zgodbe, na drugega pa njegovo težavo. Nato žrebajte listke, da bo vsakdo dobil iztočnici za zgodbico, ki naj jo napiše. Nekdo bo na primer moral napisati zgodbo o mačji princesi, ki se želi naučiti hoditi v visokih petah, nekdo pa o gasilskem avtomobilu, ki se boji, da bi ga poleti opeklo sonce.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin