Nakup otroškega kolesa

Če ste tik pred nakupom kolesa za vašega malega junaka, najverjetneje razmišljate o tem, ali kupiti kolo s pomožnimi koleščki ali poseči po izjemno priljubljenem poganjalcu. Glede na to, da ste zagotovo kje izbrskali vse najpomembnejše lastnosti poganjalca in vmes odkrili še bistveno razliko med njim in kolesom s pomožnimi koleščki, je velika verjetnost, da se boste odločili kar za poganjalca.

Ker čas hitro teče in ker bo vaš malček mimogrede s pomočjo poganjalca usvojil vsa potrebna znanja za preskok na pravo kolo za otroka, lahko v specializirani trgovini s kolesi nekaj pozornosti namenite že tudi pravemu otroškemu kolesu.

S poganjalcem do ravnotežja in koordinacije

Poganjalec je otroku v veliko pomoč, saj z njim na preprost in hiter način pridobi občutek za ravnotežje in koordinacijo. Ker je na trgu veliko izbire, pazite, da boste otroku kupili takšnega, ki mu bo omogočal, da bo lahko v času sedenja na njem noge imel trdno na tleh.

Otroški poganjalec Cruzee

Otroški poganjalec Cruzee s prilagodljivo višino krmila in sedeža.

Poganjalci imajo sedeže nastavljive po višini; na ta način lahko raste skupaj z otrokom. Večja prednost poganjalca je v tem, da otrok že po nekaj vožnjah postane popolnoma samostojen. Pri vožnji z njim naj otrok obvezno uporabi čelado.

Prehod na pravo otroško kolo

Hiter prehod na pravo kolo otroku omogoči predvsem poganjalec. Prava otroška kolesa pa se med seboj ločijo zlasti po dimenziji koles.

  • 12-colska kolesa so primerna za otroke med 3. in 4. letom starosti. Nekatera med njimi so opremljena še s pomožnimi kolesci.
  • 16-colska kolesa so namenjena otrokom med 4. in 6. letom starosti.
  • 20-colska kolesa so enake velikosti, kot jih vsebuje pony kolo.
  • 24-colska kolesa pa so najprimernejša za otroke med 7. in 9. letom starosti.

Dobrodošla pomoč veščega prodajalca

Čeprav boste ob vstopu v specializirano trgovino s kolesi za otroke morda vedeli prav vse, pa se vam bo v naslednjih nekaj minutah zazdelo, da je praksa izbire lahko popolnoma drugačna od teorije. Pred vami bo namreč veliko otroških koles, ki si bodo na videz in po velikosti zelo podobna.

Otroško kolo Specialized Riprock 16

16-colsko otroško kolo Specialized Riprock Boys (Extreme Vital).

Po drugi strani pa se ne smete strogo ozirati samo za napisanimi pravili, saj je vaš otrok lahko bistveno večji ali manjši od drugih otrok njegove starosti. Tudi to vpliva na izbor velikosti kolesa.

Najprej se z otrokom sprehodite med kolesi, nato pa k sebi povabite prodajalca ter mu zaupajte želje. Izkušeni prodajalec vam bo v hipu ponudil nekaj odličnih rešitev. Najbolje bo, da se otrok usede na izbrano kolo ter naredi krog ali dva po trgovini. Na ta način boste lahko popolnoma prepričani, da boste z otrokom domov pripeljali ustrezno izbrano kolo.

Delite prispevek s prijatelji ...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin